Fi Ch Ikimba Sismanga ~ SIMA

The Real Hunter

Sima


18.12.2000-23.8.2013


Sex: male
Reg.no: Fin14256/01
Sire: Aus Ch Rijstone Diesel N Dust
Dam: Fi Ch Aslan's Dolly of Ikimba
Colour: Red-wheaten
Hips: C/A
Elbows: 0/0
Teeth: Scissorbite, full dentation
Breeder: Marianne Gellin, Kennel Ikimba, Karkkila
Owner: Jonna M.A. Halli-Salminen, Klaukkala

Sima had a big will to please. He was a very soft dog and had a low capacity of function. Sima had a high instinct to hunt, once he was almost six hours after a deer. Sima was calm and came along with other dogs, males and females. Sima loved people who felt up to scratch him endlessly. By beeing so soft he was the best possible mate to alfa-male Papu.

Miellyttämishaluinen metsästäjä

Sukupuoli: uros
Rek.nro: Fin14256/01
Isä: Aus Ch Rijstone Diesel N Dust
Emä: Fin Mva Aslan's Dolly of Ikimba
Väri: Punainen-vehnänvärinen
Lonkat: C(vas: C, oik: A)
Kyynärät: 0/0
Hampaat: Täysi leikkaavapurenta
Kasvattaja: Marianne Gellin, Kennel Ikimba, Karkkila
Omistaja: Jonna M.A. Halli-Salminen, Klaukkala


Sima tuli perheeseemme hieman yllättäen. Soittelin Mariannelle ihan vain kysyäkseni, montako pentua oli Dollyn pentueeseen syntynyt. No, Marianne kertoi, että olisi yksi uros vapaana ja kysyi otanko. Varasin samantien pennun, neuvottelin Samin kanssa asiasta ja soitin takaisin Mariannelle sanoakseni, että kyllä otan. Olimme miettineet toista rhodea, mutta se tulikin hieman nopeammin kuin olimme suunnitelleet.
Sima tuli keskelle talonrakennusprojektia, mikä oli aralle ja varovaiselle koiralle loppuen lopuksi ihan hyvä juttu. Simaa ei pidetty pumpulissa, vaan se tottui koviin ääniin raksalla. Kompura ja naulapyssy lauloivat, mutta Sima nukkui pienenkoiranuntaan rauhallisena roskakasassa. Ei Simasta silti mitään rohkeaa tullut, mutta ihana koira kuitenkin! Siman oikea nimi 'Sismanga' tarkoittaa riemuvoittoa.
Siman kanssa harrastimme näyttelyitä Suomen Muotovalioksi asti. Kokeilimme muitakin lajeja, mutta Sima oli hieman liian pehmeä harrastuskoiraksi. Sima oli hyvin miellyttämishaluinen. Pehmeänä koirana Sima oli oiva kaveri alfauros-Papulle.
Luonteeltaan Sima oli rauhallinen. Simalla oli suuri metsästysvietti, ja se oli kerran "ajossa" lähes kuusi tuntia. Simalla oli erinomaiset rauhoittavat signaalit ja se tuli hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten, myös lapsien kanssa.