Ikimba Obuko ~ PAPU

The dog of my life

Papu

22.3.1998-7.2.2010

Sex: male (castrated)
Reg.no: Fin28621/98
Sire: SA Ch Apalachee Umqolo of Pronkberg
Dam: Dahari Dafina
Colour: Red-wheaten
Teeth: Scissorbite, full dentition
Breeder: Marianne Gellin, Kennel Ikimba, Karkkila
Owner: Jonna M.A. Halli-Salminen, Klaukkala

Papu was my first Rhodesian Ridgeback. This stubborn and self-respecting male had a beautiful violin-shaped rigde with four crowns. Papu was quite sharp and had almost none willing to please. When he came to my life, he changed it for good. Thank's to Papu I have made a lot new friends, two and four legged. .

Elämäni koira

22.3.1998-7.2.2010

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Rek.nro: Fin28621/98
Isä: SA Ch Apalachee Umqolo of Pronkberg
Emä: Dahari Dafina
Väri: Punainen-vehnänvärinen
Hampaat: Täysi leikkaavapurenta
Kasvattaja: Marianne Gellin, Kennel Ikimba, Karkkila
Omistaja: Jonna M.A. Halli-Salminen, Klaukkala

Papua odotettiin perheeseemme syksystä kevääseen. Halusin kotikoirauroksen, jottei minulla olisi minkäänlaisia velvoitteita näyttelyitä kohtaan. Kovasti Marianne yritti tarjota minulle myös Okoaa, Papun veljeä, mutta pysyin vaatimuksessani. Ja ehkä hyvä näin... Okoa matkusti ison veden taakse Amerikkaan voittamaan titteleitä ja minä sain Papulla harjoitella itseni rhodekuvioihin mukaan. Ennen kaikkea sain mahtavan koiran itselleni!
"MULTIridge" Papulla oli neljä kruunua ridgessään, joten se ei kelvannut jalostukseen. Papun oikea nimi 'Obuko' tarkoittaa pukkia.
Papu teki minuun suuren vaikutuksen. Se oli Koira isoilla K:lla (vai pitäisikö sanoa kahdella isolla RR:llä)! Papu vakuutti minut siitä, että rotuvalinta on oikea. On ollut mahtava päästä mukaan suureen rhodeperheeseen, saada uusia ystäviä, niin neli- kuin kaksijalkaisiakin.
Papu oli luonteeltaan itsepäinen ja oman arvon tunteva. Se oli terävä ja sillä oli vähän miellyttämisenhalua. Papu tuli hyvin toimeen narttukoirien ja ihmisten, myös lapsien kanssa. Ihmisiä kohtaan se oli usein välinpitämätön.

Papu photogaphed by Noora Husu