Fi & No Ch Ikimba Yaba Moyo - MAISSI


My Heart, My Soul
11.6.2005-21.1.2019

Sex/Sukupuoli:female/narttu
D.O.B/Synt: 11.6.2005
Rek.nro: Fin35580/05
Sire/Isä: AmCh CanCh FinMva Ikimba Tumomak Sheikh
Dam/Emä: FinMva V-02 Ikimba Rolanda
Color/Väri:Red-wheaten/ Punainen-vehnänvärinen
Hips/Lonkat: A/A
Elbows/Kyynärät: 0/0
Teeth/Purenta: Scissors bite, 2 x P3 missing, Leikkaava purenta, 2 x P3 puuttuu (ylhäältä)
Breeder/Kasvattaja: Marianne Gellin, Kennel Ikimba, Karkkila
Owner/Omistaja: Jonna M.A. Halli-Salminen, Klaukkala

Two litters/kaksi pentuetta:
*Ikimba C
*Kwamoyo M&M's

My Hear and my Soul

Maissi was a perfect dog for me. She was brave, lively and curious. Living with her was easy 'cos she was open and easy to motivate. Maissi had a good ability to work. We did compete in obedience, lure coursing and in show rings. This happy sweetheart was my soulmate, still is.

Sydämeni, sieluni

Jo omistettuani Papun ja Siman toivoin rhodea, joka olisi jotain näiden kahden väliltä. Eli koira, jolla olisi enemmän miellyttämisen halua kuin Papulla ja enemmän terävyyttä kuin Simalla. Vähemmän itsepäisyyttä kuin Papulla ja vähemmän varovaisuutta kuin Simalla.
Sain upean tilaisuuden, kun tein Mariannen kanssa sijoitussopimuksen Maissista. Pian huomasinkin, että käsissäni oli koira, josta olin haaveillut, sopivassa suhteessa toimintakykyä ja miellyttämisenhalua. Maissi osoittautui mahtavaksi harrastuskoiraksi, ja innostuinkin kokeilemaan vähän kaikenlaista Maissin kanssa. Pääasiassa meitä kuitenkin näki aikoinaan näyttelykehissä ja niiden laidoilla, maastojuoksukisoissa ja Toko-kokeissa. Maissin oikea nimi 'Yaba Moyo' tarkoittaa vapaasti käännettynä sydämen ylistystä (yaba=ylistää, moyo=sydän).

Luonteeltaan Maissi oli rohkea, reipas ja utelias. Maissille uudet tilanteet ja asiat eivät tuottaneet vaikeuksia, ja koska se oli avoin ja tasapainoinen, se oli helppo ottaa mukaan mihin tahansa. Maissilla oli hyvät rauhoittavat signaalit ja sillä oli nuorena suuri saalistusvietti. Maissi tuli hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten, myös lapsien kanssa. Vautia ja vaarallisia tilanteita ei tältä tytöltä puuttunut, joten popcorn-tyttömme oikeampi nimi olisi ehkä ollut Paukkumaissi!