Rwyn Rendez-vous ~ RANDA

A True Lady

Randa

30.8.1993-15.8.2007


Breed: Welsh Springer Spaniel
Sex: female
Reg.nro: SF37920/93
Sire: Uro Jifex (TridyW92, KW92)
Dam: Rwyn Gazelle
Color: Red & white
Hips: D
Breeder: Tiina Mattila, Kennel Rwyn, Tampere
Owner: Jonna M.A. Halli-Salminen

As long I can remember have dogs been my passion. I got Randa when I was 17 years old and since that I couldn't imagine my life without a dog. Thank you Randa for almoust 14 wonderful years together. I'll allways remember you, my sweetheart!


Todellinen lady

Rotu: Walesin Springerspanieli
Sukupuoli: narttu
Rek.nro: SF37920/93
Isä: Uro Jifex (TridyW92, KW92)
Emä: Rwyn Gazelle
Väri: Puna-valkoinen
Lonkat: D
Kasvattaja: Tiina Mattila, Kennel Rwyn, Tampere
Omistaja: Jonna M.A. Halli-SalminenOlin "itkenyt" vanhemmiltani koko pienen ikäni koiraa. Vanhempani tekivät aivan oikein päättäessään, että lapselle ei koiraa oteta. Heidän mielestään kerrostalo ei myöskään ollut koiralle sopiva paikka.

Vuonna 1994 keväällä lähdimme Helsingin messukeskuksen koiranäyttelyyn ja törmäsimme tähän valloittavaan rotuun, walesin springerspanieliin. Se oli ihmeiden päivä, sillä kävelimme näyttelystä pois puolivuotias koira mukanamme. Kävimme "tunnelin" eläintarvikeliikkeessä koiranruoka- ja -tarvikeostoksilla ja ajoimme ihmetellen kotiin. Minulla oli 17-vuotiaana vihdoin oma koira!
Randa oli älykäs ja iloinen pentu, mutta hyvin arka. Arkuus säilyi Randan luonteenpiirteenä loppuun asti. Ehkä juuri tästä syystä se myös haukkui paljon. Kaikki kylään tulleet vieraat piti aluksi haukkua, ja vasta kun kaikki olivat asettuneet paikoilleen, saattoi Randa varovasti mennä haistelemaan. Vieraan antama herkkukin otettiin vastaan kaulaa kurkotellen.
Randan lempipaikka oli ehdottomasti Klarvik, vapaa-ajanasuntomme. Siellä Randa saattoi käydä uimassa koska halusi, ensimmäisen kerran vuodesta heti jäiden lähdettyä ja viimeisen kerran ennen meren jäätymistä! Omenapuiden alla makaaminen ja sieltä ympäristön tarkkailu kuului uimisen lisäksi täydelliseen lomapäivään.
Randa oli hieno koira, todellinen lady, joka arvosti muiden omaa reviiriä. Randa tuli toimeen muiden koirien kanssa ja ansaitsi Papun, Siman ja Maissin arvostuksen. Kiitän ensimmäistä koiraani koko sydämestäni, sillä se johdatti minut hienosti koirien ihmeelliseen maailmaan!
Randa, tassunjälkesi on ikuisesti sydämeeni painettuna...